Praktijk – Mondzorgcentrum Atik – Assen

Praktijk

 

Huize Ebbenerve

Het oorspronkelijke huis aan de Stationsstraat 11 werd in 1873-’75 gebouwd en telde waarschijnlijk één bouwlaag. Bouwheer was Gerhard Focko Servatius, een gepensioneerde kapitein-ter-zee. Hij werd onder meer gemeenteraadslid en wethouder in Assen. In 1895 verkocht de toen weduwe van dhr. Servatius het huis aan jhr. mr. Hendrik Gerard van Holthe tot Echten. In 1906-1907 kreeg het huis zijn huidige uiterlijk. Het kreeg de naam Ebbenerve, naar het goed Ebbenerve in het Gelderse Oosterwolde, waar de voorvaarder van Holthe eigenaar van was. Dhr. Van Holthe tot Echten was advocaat en actief in de gemeentelijke en provinciale politiek.

In 1919 werd het huis verkocht aan notaris Warmold LunsinghTonckens en werd een deel van het pand een notariskantoor. Na de oorlog verhuisde dhr. Lunsingh Tonckens naar Glimmen, werd het huis definitief een bedrijfsbestemming en kwam Opbouw Drenthe in het pand.

Naast Opbouw Drenthe zaten er diverse organisaties in en vanaf 2003 werd het geheel het onderdak voor het Drents Plateau. Dit was een stichting met kennis over erfgoed en architectuur.

In 2014 kocht de tandarts het pand en maakte er een tandartspraktijk van. In 2016 was de praktijk klaar en verhuisden we vanaf de Oosterhoutstraat naar dit mooie statige pand.

 

 

In de muur tussen de wachtruimte en de balie zit een prachtig groot aquarium met mooie zoetwatervissen.

 

Parkeerruimte en rolstoelvriendelijk

We hebben 20 parkeerplaatsen, dus genoeg plek als u met de auto komt.

Via de achterkant hebben we een rolstoelvriendelijke ingang.