Beugel E.H.B.O – Mondzorgcentrum Atik – Assen

Beugel E.H.B.O

Onze praktijk wil de patiënten goed informeren over wat te doen als er iets gebeurt met je beugel, dit omdat het wel eens voorkomt dat er iets stuk gaat en je door middel van deze informatie gelijk weet wat je zou kunnen doen en hoe je actie kan ondernemen. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je altijd contact met de praktijk opnemen om het te overleggen op het nummer: 0592-309567.

Draad van je vaste beugel is stuk:
Bel direct voor een afspraak zodat je hier zo snel mogelijk aan geholpen kunt worden, doe je dit niet kan dit het proces van je beugel vertragen doordat het geen werking meer heeft.

De draad van je beugel prikt in je wang of tong:
Bedek het uitstekende draadje met een bolletje was of suikervrije kauwgom. Bel ons daarna voor het maken van een afspraak, meestal kun je hiervoor wel dezelfde dag terecht. Mocht dit in het weekend gebeuren en je blijft er last van houden kun je altijd met de dienstdoende orthodontist/tandarts contact opnemen zodat ze het kunnen afknippen.

Slotje los?
Neem zo snel mogelijk contact op met de praktijk zodat het slotje zo snel mogelijk kan worden geplaatst. Is het slotje niet volledig losgegaan en zit het nog vast aan de draad zou je er een bolletje was op kunnen doen tot je de afspraak hebt.

Bijtblokje achter de voortanden of opbouw op de kiezen weg?
Dit heeft geen haast, als een van de twee blokjes nog vast zit hoeft er niet tussendoor een afspraak gemaakt te worden maar alsnog graag contact opnemen met de praktijk zodat de afspraak die er staat verlengd kan worden!! Bijt je toch direct op je slotjes?  Dan direct de praktijk bellen om hiervoor een afspraak in te plannen.

Spalk los/kapot?
Bel ons voor het maken van een afpraak. Is er bij de spalk alleen een bolletjes los? Dan kan deze gewoon weer erop gemaakt worden en heeft het geen haast. Is je spalk er volledig af of gebroken wordt er in de afspraak gekeken wat dan de beste optie is : weer herplaatsen, volledig verwijderen of inkorten of afdrukken voor een nieuwe spalk.

Het elastiekje tussen de kiezen om ruimte te creëren er tussen uit gekomen?
Dit kan gebeuren en is niet erg. Dit elastiekje kan los komen omdat er genoeg ruitme is tussen de kiezen en valt er soms vanzelf uit. Als het door iets kleverigs komt wat je hebt gegeten, neem dan contact op met de praktijk zodat we kunnen bepalen of je toch wel langs moet komen.

Metalen band om de kies los?
Neem dan contact met de praktijk en neem het bandje mee. Als er een buitenboord aan vastgemaakt moet worden, dan deze niet meer dragen.

Metalen draad van uitneembare beugel kapot?
Als je last hebt bij het indoen van de uitneembare beugel, dan de beugel uitlaten en bellen naar de praktijk voor het maken van een afspraak. De beugel kan meestal opgestuurd worden en gemaakt worden.

De uitneembare beugel drukt op het tandvlees:
Beugel uithouden en de praktijk bellen voor het maken van een afspraak; meestal kan je hiervoor dezelfde dag terecht en kan er iets van de beugel afgeslepen worden.